Απαιτούμε διάλογο και υπεύθυνη στάση από τη Διοίκηση της ΕΤΕ - παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ

Τους τελευταίους μήνες, δίνουμε έναν αγώνα υπεράσπισης του Λογαριασμού Επικούρησης, που αποτελεί σημαντικό φορέα διασφάλισης TOU εισοδήματός των εργαζομένων μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση αλλά και των συνταξιούχων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην Εθνική Τράπεζα. 

Αυτός ο αγώνας έχει θεσμική αξία και περιεχόμενο γιατί δεν αφορά μόνο στο παρελθόν αλλά αφορά και στο παρόν και στο μέλλον χιλιάδων εργαζομένων που περιμένουν να πάρουν Επικούρηση.

Αφορά, όμως, όπως τονίσαμε επανειλημμένα και στη διασφάλιση της ύπαρξης του Τ.ΥΠ.Ε.Τ. που αποτελεί τον πυλώνα στήριξης της υγείας όλων μας στις δύσκολες ώρες. 

Όμως, ένας τέτοιος αγώνας με αυτά τα χαρακτηριστικά της θεσμικής και της συνδικαλιστικής διάστασης, πρέπει να έχει αποτέλεσμα που θα οδηγεί σε ικανοποιητική λύση με ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική.Αυτή η λύση υπαγορεύεται και μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσα από έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τη Διοίκηση της Τράπεζας, η οποία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγκαταλείψει τις τελεσιγραφικές λογικές αντιμετώπισης ενός τόσο κρίσιμου και σοβαρού θέματος για χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους. 

Για το λόγο αυτό και μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που πήρε στις 9 Νοεμβρίου, καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να ανταποκριθεί με ουσιαστικές προτάσεις στο κάλεσμα για έναν εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο, που θα οδηγεί με σταθερά βήματα στην δρομολόγηση μιας λύσης κοινά αποδεκτής που θα δίνει οριστική και διαχρονική λύση προκειμένου να διασφαλίσουμε την επικούρηση. 

Τώρα, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας και των κινήσεων για την πραγματοποίηση του διαλόγου.Ως Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., δηλώνουμε την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά μας να λύσουμε οριστικά και υπεύθυνα το κορυφαίο αυτό ζήτημα για τη ζωή μας.