Αποχωρεί από την Εθνική Τράπεζα ο Ν. Χριστοδούλου

Αποχωρεί από την Εθνική Τράπεζα ο κ. Νίκος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο κ. Χριστοδούλου αποχωρεί στα τέλη του μήνα προκειμένου να αναλάβει διευθυντική θέση συμβούλου στην Deloitte με αντικείμενο την συμβουλευτική εταιριών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Πριν ενταχθεί στην Εθνική Τράπεζα τον Νοέμβριο του 2011, ο κ. Χριστοδούλου ήταν Εταίρος (Partner) στη διεθνή εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Accenture, επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της εταιρείας στην Ελλάδα. Ήταν επίσης επικεφαλής των υπηρεσιών στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα. Στα 15 χρόνια της συμβουλευτικής του εμπειρίας εργάσθηκε για σημαντικούς τραπεζικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, σε προγράμματα μετασχηματισμού, έργα Στρατηγικής Πληροφορικής, μελέτες σκοπιμότητας για επενδύσεις σε τεχνολογία, σχεδιασμό νέων λειτουργικών και οργανωτικών μοντέλων.


Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ και της Banca Romaneasca στη Ρουμανία.


Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ICAP και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της εταιρείας Επιχειρηματικών Συμμετοχών Attica Ventures. Υπήρξε Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας για τέσσερα έτη και Πρόεδρος των Ψηφιακών Ενισχύσεων Α.Ε. για δύο έτη.


Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) σε Συστήματα Αποφάσεων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης έχει κάνει ερευνητική εργασία στα Πανεπιστήμια INSEAD και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.