Χ. Μεγάλου: €3 δισ. νέες χορηγήσεις από την Τρ. Πειραιώς εντός του 2018

"Ο τραπεζικός τομέας είναι ένας από αυτούς με τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις

 που άγγιξαν το σύνολο των δραστηριοτήτων του από τη σύνθεση και τη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων, τις εσωτερικές διαδικασίες, το λειτουργικό μοντέλο και την εταιρική κουλτούρα.


Η Τράπεζα Πειραιώς υπήρξε πρωτοπόρος σε αυτή την εξέλιξη. Υλοποιούμε στρατηγικό σχέδιο για την αποεπενδύση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες και επεξεργαζόμαστε λύσεις για τη βελτίωση της κεφαλαιακής μας θέσης μέσω της μείωσης των αναλαμβανόμενων κινδύνων".

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στην γ΄ ημερίδα που πραγματοποιεί η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Χ. Μεγάλου ανέφερε ότι στο 9μηνο 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα τελευταία τρίμηνα, έδωσε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ.


"Είμαστε σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση μετά από μια δεκαετία", είπε ο Χ. Μεγάλου. Όπως ανέφερε, με τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής της (καταθέσεις +2 δισ. ευρώ από 1/1/2018, δείκτης δανείων προς καταθέσεις 91%, μηδενισμός ELA), η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει έμπρακτα την οικονομία. Ο Χ. Μεγάλου είπε ότι το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα βρίσκεται στα επαγγελματικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων.


"Οι δύσκολες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Πλάι στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο".