Διετές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για 100 πτυχιούχους στην Εθνική Τράπεζα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών και άσκησης, θα προσληφθούν στην Εθνική Τράπεζα τουλάχιστον για δύο χρόνια πλήρους απασχόλησης. 


Η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε χθες ένα ακόμη διετές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για 100 αριστούχους πτυχιούχους Ελληνικών πανεπιστημίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι 100 αριστούχοι, οι οποίοι είναι υπότροφοι του ΙΚΥ και θα συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές για δύο χρόνια, θα απασχολούνται και θα εκπαιδεύονται για το αντίστοιχο διάστημα στην Εθνική Τράπεζα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών και άσκησης, θα προσληφθούν στην Εθνική Τράπεζα τουλάχιστον για δύο χρόνια πλήρους απασχόλησης. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία, μέσα από εναλλαγές θέσεων σε καταστήματα αλλά και κεντρικές μονάδες της τράπεζας, όπως προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης,καλωσορίζοντας το πρωί τους 100 αριστούχους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τράπεζας, υπογράμμισε ότι η Εθνική στηρίζει αυτούς που κοιτούν μπροστά, αυτούς που οραματίζονται, που εξελίσσονται και διαμορφώνουν το μέλλον. Επενδύουμε στα νέα μυαλά, τόνισε, στη φαντασία, στη δημιουργικότητα και την τόλμη των νέων ανθρώπων. Επιβραβεύουμε την αριστεία και τη συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο. Εσείς είστε το αύριο, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι εμείς σας βοηθάμε να γνωρίσετε πως μετουσιώνεται η θεωρητική γνώση σε πρακτική και εσείς με τη σειρά σας θα μας εμπλουτίσετε και θα μας βοηθήσετε να δούμε τον κόσμο και την προοπτική της τράπεζας μέσα από τα δικά σας μάτια.

Στη συνέχεια της εναρκτήριας ημερίδας για την έναρξη του προγράμματος μίλησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κυριάκος Αθανασίου, ο οποίος έδωσε μεγάλη έμφαση στη συνεργασία της Εθνικής με το ΙΚΥ. Τόνισε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα, που επιβεβαιώνει ότι η σύμπραξη μεταξύ φορέων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως θετική για την οικονομία και τον τόπο μας. Ο κ. Αθανασίου μίλησε ακόμη για την αξία των ίδιων των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα εκπαιδευτούν και θα εργαστούν στην Εθνική Τράπεζα και επισήμανε την βαθιά ικανοποίηση που εκφράζουν οι 100 αριστούχοι που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς, υπογράμμισε ότι η επένδυση στη νέα γενιά και ειδικότερα επίσης στους νέους που αριστεύουν, αποτελεί για την Εθνική Τράπεζα μία στρατηγική απόφαση. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τη νέα γενιά, πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς, γιατί έχει γερά θεμέλια και πιστεύω σε αυτήν. Είναι παράλληλα μία ευκαιρία μεγάλη για όλους εσάς να δουλέψετε στην Εθνική Τράπεζα, μία ευκαιρία που θα πρέπει να την αξιοποιήσετε και να ωφεληθούμε όλοι, συμπλήρωσε.

Ας σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της προς την κοινωνία και με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της νέας γενιάς και στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, αναλαμβάνει διαχρονικά σημαντικές πρωτοβουλίες και υποστηρίζει την παιδεία με πλήθος συγκεκριμένων δράσεων.

Μεταξύ αυτών είναι η παροχή υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές, καθώς και η στήριξη του ερευνητικού έργου σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ της χώρας. Ακόμη, όπως ανέφερε η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής Ιωάννα Σαπουντζή, είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με τη δημιουργία πρότυπων Εργαστηρίων Ανοικτών Τεχνολογιών σε δημόσια σχολεία της χώρας, καθώς και η διάθεση χιλιάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης, στις δράσεις αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνεται η ενίσχυση βιβλιοθηκών σε σχολεία όλης της ελληνικής επικράτειας.