Δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς απο το Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Σε τρεις (3) ενέργειες αλληλεγγύης και προσφοράς προς ομάδες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη προχώρησε ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. τις ημέρες του Πάσχα: 

1.- Στις 20 Απριλίου επισκεφθήκαμε τον εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου», που έχει επικεφαλής τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, και δωρίσαμε παιχνίδιαγια τα 400 παιδιά που φροντίζει καθημερινά η οργάνωση. 

2.- Στις 26 Απριλίου επισκεφθήκαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσφέραμε φάρμακα αξίας 3.500 ευρώ για τους πρόσφυγες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο χώρου του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.Με τον τρόπο αυτό αξιοποιήσαμε τη συγκινητική προσφορά των συναδέλφων μας εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχαμε απευθύνει για κατάθεση χρημάτων με σκοπό αυτά να προσφερθούν για αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες. Παρών κατά την προσφορά των φαρμάκων ήταν και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. 

 3.- Στις 27 Απριλίου επισκεφθήκαμε τη δομή φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο Αττικής και προσφέραμε παιχνίδια για τα 170 παιδιά που διαμένουν προσωρινά εκεί. Πρόκειται για ένα κέντρο προσωρινής διαμονής, όπου φιλοξενούνται περίπου500 άτομα (κυρίως Σύροι, Αφγανοί, Ιρακινοί και Κούρδοι). Η συγκεκριμένη δομή διοικείται υπό αντίξοες και δύσκολες συνθήκες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και (υπο)χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, ως κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας.

Για τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. η αλληλεγγύη είναι δομικό στοιχείο της συλλογικής δράσης και σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε.Για το Διοικητικό Συμβούλιο17.05.2016