Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Attica Bank

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 10 το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, ύστερα από την υποβολή παραίτησης του προέδρου της Τράπεζας, Παν. Ρουμελιώτη.


 Το θέμα του Δ.Σ. είναι η σύγκληση γενικής συνέλευσης που θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ενδέχεται να υπάρξει προσωρινή λύση μέχρι την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Οι πληροφορίες φέρουν τον πρώην πρόεδρο του ΤΧΣ, Γιώργο Μιχελή, να προτείνεται για την θέση του προέδρου της Attica Bank.

Ο κ. Μιχελής είχε αναλάβει πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την παραίτηση του Χρήστου Σκλαβούνη τον Ιούνιο του 2015. Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ στις 14/6/2018, διαδεχόμενος από τον κ. Ανδρέα Βερύκιο.

Ο κ. Μιχελής έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και κατέχει Bachelor of Arts (University of Massachusetts), Master's Degree (Boston College) Ph.D από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.


Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, επέστρεψε και ξεκίνησε την τραπεζική καριέρα του στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989. Το 1989 έγινε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες.

Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου ήταν Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος της BancPost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία.