Έλεγχοι από Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Στα γραφεία των τεσσάρων συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βρέθηκαν στελέχη της Επιτροπής προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους. 

Στο επίκεντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται οι προμήθειες σε συναλλαγές.

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από ενδείξεις ότι και τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν συντονισμένα όσον αφορά τις χρεώσεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και στις αναλήψεις από τα ATMs.

Πήγες με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φανεί αν θα προκύψουν ή όχι τυχόν ευρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης έχει εγκαλέσει πολλάκις τις διοικήσεις των τραπεζών για το θέμα των προμηθειών ενώ το ζήτημα απασχόλησε έντονα τη σύσκεψη που έγινε προ δυο εβδομάδων στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτοτε οι τράπεζες έκαναν ένα βήμα πίσω καταργώντας ορισμένες προμήθειες που επιβάλλονται σε κάποιες συναλλαγές μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με τη δέσμευση ότι από τις αρχές του χρόνου θα δουν ξανά την τιμολογιακή πολιτική τους και θα προβούν σε ανάλογες κινήσεις.


Πηγή Euro2day