Ενημέρωση για Εθελουσία ΕΤΕ

Ο Σύλλογός μας είχε προφορική ενημέρωση από τον κ. Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικά με την εθελουσία έξοδο. Σύμφωνα με αυτήν οι όροι της εθελουσίας είναι ίδιοι με τους όρους που ίσχυαν στην προηγούμενη. Η μόνη διαφορά θα είναι στο ποσό αποζημίωσης του βοηθητικού προσωπικού το οποίο θα ανέλθει στα 40.000 ευρώ. Δεν θα υπάρξει Πράξη Διοίκησης ή άλλος έγγραφος τύπος ενημέρωσης.

Θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωση της Διοίκησης να ενημερώσει επισήμως και εγγράφως τους εργαζόμενους της για τις ειλημμένες αποφάσεις της. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται εθελοντική μία διαδικασία που οι καλούντες να συμμετέχουν σε αυτή δεν έχουν έγκυρη και επίσημη ενημέρωση.

Επιπλέον θα θέλαμε να γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης όταν οι προηγούμενες εθελούσιες έχουν αφήσει δυσαναπλήρωτα κενά και ο φόρτος εργασίας σε ορισμένα τμήματα είναι υπερβολικός. Οι εκκρεμότητες μαζεύονται βουνό και οι συνάδελφοι δεν τολμούν να απουσιάσουν ούτε για μία ημέρα.

Φυσικά η παραπάνω κατάσταση ανοίγει χρυσές ευκαιρίες για περαιτέρω εξάπλωση της εξωτερικής ανάθεσης έργων, με το outsourcing σε όλες τις μορφές του να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη Τράπεζα. Οι εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό της Τράπεζας αποτελούν ήδη τη μειοψηφία σε ορισμένα τμήματα και διευθύνσεις. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες μέσω τρίτων εταιρειών εργάζονται δίπλα μας πάνω από 20 χρόνια χωρίς καμία αναγνώριση και νέοι ευέλικτοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες προστίθενται καθημερινά.

Είναι σαφής η πρόθεση να απαλλαγεί η Τράπεζα από τις τελευταίες ενταγμένες στο κανονισμό καθαρίστριες - με 2πλασιασμό του ποσού αποζημίωσης - ώστε να αναλάβουν παντού οι εργολάβοι με τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.

Ζητάμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας να ανακοινώσει επίσημα τους όρους και τις προϋποθέσεις της «εθελούσιας» εξόδου όπως τους αποφάσισε το Δ.Σ.

Ζητάμε να σταματήσει η αντικατάσταση των στελεχών της Τράπεζας από ευέλικτους εργαζόμενους.

Ζητάμε να γίνουν προσλήψεις όπου χρειάζεται.

Το Δ.Σ.

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA

Αρ. Απ. Μ.Π. Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ. Αρ. 1395

Τηλ. 210 3343103 (13103), 2103342254 (12254), email: syllogos.p.ethnodata@nbg.gr