Επιστολή στην Alpha bank έστειλε ο SSM στις 15/11 

Στην επιστολή παρουσιάζονται συστάσεις για την διαδικασία εκλογής και ρητώς αναφέρεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα για να εκλέξει το νέο CEO - 29 Νοεμβρίου 2018 - δεν θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι Γιώργος Αρώνης και Σπύρος Φιλάρετος.


Επιστολή έλαβε η Alpha bank στις 15 Νοεμβρίου 2018 από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών με βασικό αντικείμενο συστάσεις για την διαδικασία εκλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου.
Στην επιστολή παρουσιάζονται συστάσεις για την διαδικασία εκλογής και ρητώς αναφέρεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα για να εκλέξει το νέο CEO - 29 Νοεμβρίου 2018 - δεν θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι Γιώργος Αρώνης και Σπύρος Φιλάρετος επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του bankingnews στις 13 Νοεμβρίου 2018. 


Ωστόσο ενώ ο Αρώνης που είναι υποψήφιος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Alpha bank δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, ως είθισται σε διαδικασίες εκλογής, δεν είναι κατανοητό γιατί πρέπει να εξαιρεθεί ο Φιλάρετος άπαξ και δεν συμμετέχει στην διαδικασία.
Μόνη εξαίρεση εάν τελικώς στις 29 Νοεμβρίου εμφανιστούν 3 υποψήφιοι ξανά ή θα διατηρηθούν τα δεδομένα της 6ης Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στην διαδικασία εκλογής νέου CEO στην Alpha bank συμμετέχουν Γ. Αρώνης, Β. Ψάλτης και ερωτηματικό αποτελεί εάν θα επανέλθει η υποψηφιότητα Φιλάρετου ή έχει αποσυρθεί μετά την ψηφοφορία στις 6 Νοεμβρίου.