Εθνική Τράπεζα: 7.000 υπαλλήλους προβλέπει το νέο πλάνο

Κατά περίπου 1.900 άτομα θα πρέπει να μειωθεί σε βάθος 2ετίας το προσωπικό του εν Ελλάδι ομίλου, χωρίς να υπολογίζεται η Εθνική Ασφαλιστική.


 Τα νέα στοχευμένα κίνητρα για εργαζόμενους άνω των 50 ετών με ανάληψη του προσυνταξιοδοτικού κόστους από την τράπεζα. 

Την περαιτέρω μείωση του εν Ελλάδι προσωπικού του ομίλου Εθνικής, ώστε να υποχωρήσει στα 7.000 άτομα προβλέπει το σχέδιο μετασχηματισμού, το οποίο θα ανακοινώσει η διοίκηση του, τον επόμενο μήνα, σε επενδυτική ημερίδα στο Λονδίνο.

Αυτό προανήγγειλε, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της τράπεζας, Κ. Μιχαηλίδης, σε χθεσινή άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων και επιβεβαίωσε σήμερα το Euro2day.gr

Το προσωπικό του εν Ελλάδι ομίλου, μετά την αποχώρηση περίπου 600 εργαζομένων με τα περσινά κίνητρα εθελουσίας, έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 10.000. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και το προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία όμως πρέπει να πωληθεί ως το τέλος του 2020, βάσει της παράτασης υλοποίησης συγκεκριμένων δεσμεύσεων του πλάνου αναδιάρθρωσης που εξασφάλισε από τη DG Comp η Εθνική.


Πέρας της μείωσης προσωπικού που θα επέλθει από την πώληση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο όμιλος θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό του σε βάθος 2ετίας, κατά περίπου 1.900 άτομα, ώστε ο αριθμός τους να διαμορφωθεί σε περίπου 7.000.

Ένα μέρος του προσωπικού είναι πιθανόν να αποχωρήσει, μέσω της ανάθεσης διαχείρισης των NPEs σε ανεξάρτητη πλατφόρμα, εφόσον η Εθνική ακολουθήσει την τακτική των άλλων συστημικών τραπεζών, ενώ οι υπόλοιποι θα φύγουν μέσω στοχευμένων κινήτρων πρόωρης αποχώρησης.


Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η Εθνική σχεδιάζει περαιτέρω μικρή μείωση του δικτύου της ώστε να διαθέτει στο τέλος της φετινής χρονιάς περίπου 400 καταστήματα καθώς και νέο πρόγραμμα κινήτρων. Θα αφορά σε περισσότερους από 1000 εργαζόμενους και θα εστιάζει σε όσους εργαζόμενους είναι πάνω από 50 ετών προσφέροντας κάλυψη του προσυνταξιοδοτικού κόστους (ένσημα και περίθαλψη)