Για μια πόλη αντάξια των ανθρώπων της - Υποψ. Δήμαρχος Ν.Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης

Σύγχρονη Πόλη

Σήμερα η Νέα Ιωνία είναι μία πόλη πολύ μεγαλύτερη σε πληθυσμό των 70.000 κατοίκων, που της απέδωσε η σχετική απογραφή. 

Διατηρεί την ανθεκτικότητα του εμπορικού ιστού της και θεωρείται μία από τις καλύτερες αγορές των Αθηνών. Η παλιά εργατούπολη των ταπητουργών της Μικράς Ασίας παραχώρησε σταδιακά τη θέση της σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, με πολλαπλές ανάγκες υποδομών.

Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον ανάπτυξης, η Νέα Ιωνία ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει και να μετατραπεί σε Δήμο πρότυπο για το ΕΜΠΟΡΙΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, την ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ, τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και την ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Η «Δημιουργία- Αλληλεγγύη» είναι η παράταξη που υπηρετεί αυτό ακριβώς το όραμα για την πόλη μας: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ.

Το Όραμά Μας

Οι σύγχρονες ανάγκες αναδεικνύουν το αστικό περιβάλλον σε πρώτιστο παράγοντα για την ποιότητα της καθημερινής ζωής του πολίτη. Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, η πόλη μας, χρειάζεται άμεσα αναδιαμόρφωση δομών για να αποκτήσει τις ευκολίες μίας ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ. Με:

  • - Ψηφιακές δεξιότητες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του δημότη
  • Πάρκα ψυχαγωγίας και Πολιτισμού
  • - Σύγχρονο δίκτυο καθαριότητας
  • - Ασφαλείς παιδικές χαρές και φροντισμένους πνεύμονες πρασίνου
  • - Άνετη κίνηση πεζών και οχημάτων στον εμπορικό ιστό
  • - Έργα πολιτισμού που θα αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία της
  • - Δικτύωση και συνέργιες εμπόρων και επιχειρήσεων
  • - Ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων ως εμπορικού κόμβου

Η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης έχουν το ΟΡΑΜΑ, για να γίνει η Νέα Ιωνία πόλη αντάξια των ανθρώπων και της Ιστορίας της.
Και θα το πετύχουν! Γιατί ΞΕΡΟΥΝ, ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ!

Παναγιώτης Μανούρης: Σύγχρονες πόλεις με παλιά υλικά δε φτιάχνονται

Οκτώβριος 2018 , 

Στέρεες βάσεις για διαρκή και ανοιχτό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς της Νέας Ιωνίας έθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης, συνομιλώντας με τους Εμπόρους της πόλης μας.
Σε ανοιχτή εκδήλωση, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» συζήτησε με τον Εμπορικό κόσμο της Νέας Ιωνίας προβλήματα και προτάσεις, που θα βοηθήσουν την πόλη να ανακτήσει την αίγλη του εμπορικού κόμβου, που κατείχε ιστορικά.

«Είστε η κύρια πηγή εσόδων του τόπου μας, είπε χαρακτηριστικά, κι αν θέλουμε ανάπτυξη, είναι υποχρέωσή μας να σας στηρίξουμε ουσιαστικά».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» στην ομιλία του αναφέρθηκε στις χρήσεις γης και στην ανάγκη να επαναπροσδιορίσει η πόλη με σαφήνεια τον εμπορικό της ρόλο. Μίλησε επίσης για τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: Σύγχρονες πόλεις με παλιά υλικά δε φτιάχνονται και δυστυχώς η λέξη «τεχνολογία» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Ο Παναγιώτης Μανούρης αναφέρθηκε σε ένα πλέγμα εφαρμοσμένων δράσεων για την καθαριότητα, το δημοτικό φωτισμό, την συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, τη στάθμευση και την ανακύκλωση, που μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους. 

Μιλώντας ειδικότερα για την εργαλειοθήκη της «έξυπνης πόλης» είπε πως η Νέα Ιωνία πρέπει επιτέλους να γίνει μία σύγχρονη πόλη, αντάξια των ανθρώπων και της ιστορίας της. Μία πόλη που θα λειτουργεί διαδραστικά και θα διευκολύνει την καθημερινότητα εμπόρων, κατοίκων και επισκεπτών. Στο σημείο αυτό προανήγγειλε την πρώτη ουσιαστική υποστηρικτική δράση του σ' αυτή την κατεύθυνση: Άμεση διοργάνωση ημερίδας με θέμα την «Έξυπνη πόλη» στα τέλη Νοεμβρίου, με εισηγητές ειδικούς επιστήμονες και τεχνοκράτες, που ήδη υλοποιούν με επιτυχία αντίστοιχα προγράμματα σε μεγάλες Μητροπόλεις της Ευρώπης αλλά και σε Δήμους που καινοτομούν εντός Ελλάδας.