Η αναβάθμιση στον MSCI για τη Eurobank στις 22 αντί 28 Μαΐου με εισροές 100 - 110 εκατ. μετοχές

Η διαδικασία συγχώνευσης με τη Grivalia επίσπευσε το rebalancing στη μετοχή της Eurobank.


Λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας συγχώνευσης με τη Grivalia και της εισαγωγής νέων μετοχών στις 23 Μαΐου 2019 , κατ' εξαίρεση το rebalancing, η αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI με αναβάθμιση της Eurobank στον MSCI Standard Greece, θα πραγματοποιηθεί αύριο 22 Μαΐου 2019, στο κλείσιμο της αγοράς.
Οι εισροές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 100-110 εκατ. μετοχές.
Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε οι αλλαγές να πραγματοποιηθούν στις 28 Μαΐου 2019, αλλά η ημερομηνία θα ισχύσει μόνο για την Εθνική Τράπεζα, με εκτιμώμενες εισροές 25 εκατ. μετοχών.
Η άνοδος της μετοχής της Eurobank σήμερα αποδίδεται σε αυτήν την εμπροσθοβαρή αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI.
Η μετοχή σημειώνει κέρδη άνω του 4% στα 0,74 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση 2,74 δισ ευρώ.
Αφαιρείται από τους δείκτες FTSE η Grivalia - Από 23/5 οι αλλαγές
Ανακατάξεις και στους δείκτες του FTSE φέρνει η συγχώνευση της Eurobank με τη Grivalia, με τον οίκο να αναφέρει ότι οι νέες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από 23 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εν λόγω ανακατατάξεις θα προκαλέσουν μικρές εισροές στη μετοχή της Eurobank, καθώς η σχέση ανταλλαγής έχει καθοριστεί 15,8 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Eurobank για κάθε μία κοινή ονομαστική μετοχή της Grivalia, ενώ οι μέτοχοι της Eurobank θα διατηρήσουν τον αριθμό των κοινών μετοχών της που κατέχουν πριν από τη συγχώνευση.