Ήταν σωτήρας, συκοφαντήθηκε και ξανάγινε σωτήρας ή πως ο Λογοθέτης (Libra) 'υποστηρίζει' την Πειραιώς με 500 εκατ

Ο Λογοθέτης με τις τελευταίες του κινήσεις βοηθάει ακόμη μια φορά την τράπεζα Πειραιώς ενώ μόνο η ΤτΕ ακόμη δεν έχει αποτιμήσει ότι αναβαθμίζονται 500 εκατ δανείων της Πειραιώς.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γ. Λογοθέτης της Libra Group κινήθηκε εντός των πλαισίων της επιχειρηματικής πρακτικής, στήριξε και στηρίχθηκε από την Πειραιώς και διαδραμάτισε στην ουσία της υπόθεσης θετικό ρόλο.


Παρ΄ όλα αυτά ο Λογοθέτης αποτελεί ίσως τον πιο στοχοποιημένο επιχειρηματία - κακώς - στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα παρ΄ ότι δεν έκανε τίποτε μεμπτό.
Η γενική του στάση ειδικά το τελευταίο διάστημα αποδεικνύει ότι δεν είναι κάποιος τυχαίος επιχειρηματίας, επειδή συκοφαντήθηκε και στοχοποιήθηκε από την δικαιοσύνη αποφάσισε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του με την Ελλάδα αλλά να τις κλείσει με τρόπο πολύ δίκαιο.
Στο παρελθόν ο Λογοθέτης είχε συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και ορθώς καθώς η τράπεζα το 2015 διασώθηκε.
Να σημειωθεί δε ότι ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών έκλεισε την υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου του 2015.
Εν συνεχεία και με αφορμή το διάτρητο, νομικά έωλο και αστήρικτο πόρισμα της ΤτΕ για την Πειραιώς ο Λογοθέτης στοχοποιήθηκε κατά τρόπο τουλάχιστον μειωτικό και συκοφαντικό. 


Όμως με τις κινήσεις του υποστηρίζει την Πειραιώς με 500 εκατ ευρώ.
Πως προκύπτουν αυτά τα 500 εκατ ευρώ;
Ήδη μέσω διαφόρων παρεμβάσεων με κινέζους επιχειρηματίες που πήραν μέρος των δανείων που είχε συνάψει καθώς και με το Fortress ήδη έχει «επιστρέψει 215 εκατ ευρώ και προσεχώς θα κλείσει τις εκκρεμότητες επιστρέφοντας άλλα 285 εκατ ευρώ».
Ουσιαστικά 500 εκατ ευρώ δάνεια της Πειραιώς επειδή μεταφέρονται σε άλλα νομικά πρόσωπα αποκτούν ξανά πιστοληπτική ικανότητα τέτοιας κλίμακας που η τράπεζα μπορεί να τα θεωρεί ενήμερα. 


Οπότε με αυτό τον τρόπο η Πειραιώς θα προσθέσει στα ενήμερα της δάνεια 500 εκατ εξέλιξη που σίγουρα λειτουργεί θετικά για τον ισολογισμό της Πειραιώς.
Ο Λογοθέτης με τις τελευταίες του κινήσεις βοηθάει ακόμη μια φορά την τράπεζα Πειραιώς ενώ μόνο η ΤτΕ ακόμη δεν έχει αποτιμήσει ότι αναβαθμίζονται 500 εκατ δανείων της Πειραιώς.