'Καθαρή' θα την βγάλουν το Lansdowne και Oceanwood για διασπορά ψευδών ειδήσεων… 

Πηγή που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews από την FCA αναφέρει ότι τέτοιες καταγγελίες έρχονται τακτικά και το αποτέλεσμα είναι ότι σπάνια προκύπτουν ευθύνες.


«Καθαρή» θα την βγάλουν το Lansdowne και Oceanwood για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την Βρετανική Αρχή FCA
Το bankingnews στις 22 και 24 Οκτωβρίου είχε αποκαλύψει όλο το σκεπτικό των καταγγελιών που είχαν υπάρξει από ελληνικές τράπεζες και fund το οποίο ολοκληρώνει τον φάκελο...υποστηρίζοντας ότι τα short fund το Lansdowne και Oceanwood διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.
Όμως πηγή που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews από την FCA αναφέρει ότι τέτοιες καταγγελίες έρχονται τακτικά και το αποτέλεσμα είναι ότι σπάνια προκύπτουν ευθύνες.
Ωστόσο ανέφερε ότι δεν γνωρίζει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η εν λόγω έρευνα για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Η ουσία πάντως είναι ότι μόνο συστάσεις μπορεί να υπάρξουν στο Lansdowne και Oceanwood.
Όπως αναφέρει άλλη πηγή το πολύ - πολύ να τους πουν «παιδιά χαλαρώστε παίξτε short χωρίς να προκαλείται».
Προφανώς και δεν θα μιλήσουν έτσι αλλά γλαφυρά παρουσιάζοντας το θέμα μάλλον Lansdowne και Oceanwood θα συνεχίσουν την στρατηγική τους η οποία σημειωτέον - ως στρατηγική short - δεν είναι λάθος.


Συμπέρασμα

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί δεν είναι εάν το Lansdowne και το Oceanwood διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις αλλά γιατί έφθασαν τα hedge funds να ανοίξουν short θέσεις.
Όταν ανοίγονται short θέσεις αυτό μεταφράζεται απλά ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάποια αδυναμία.
Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να βρουν ξανά τον βηματισμό τους ενώ παραδόξως ενώ είναι σε καλύτερη θέση...χρηματιστηριακά έχουν καταρρεύσει.
Για την πτώση των μετοχών π.χ. η Eurobank κάτω από τα 0,50 ευρώ ή η Alpha 1,12 ευρώ ή η Εθνική 1,43 ευρώ ή η Πειραιώς 1,11 ευρώ δεν ευθύνονται οι short θέσεις.
Αυτό είναι αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να αναζητηθούν οι γενεσιουργές αιτίες και να απαντηθεί το ερώτημα πόσο θωρακισμένες είναι οι ελληνικές τράπεζες;
Να θυμίσουμε ότι το bankingnews έχει πολλές φορές αναλύσει την κεφαλαιακή αδυναμία των τραπεζών και επίσης να τονίσουμε ότι π.χ. η Moody's κάθε φορά που αναφέρεται στις ελληνικές τράπεζες δεν λησμονεί να αναφέρει ότι το DTC - DTA δηλαδή η αναβαλλόμενη φορολογία είναι ακραία υψηλή στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.
Η δύναμη των τραπεζών είναι μόνο μία να ισχυροποιήσουν τις λογιστικές τους καταστάσεις να δείξουν ότι βελτιώνουν το PPI τα προ προβλέψεων έσοδα, να δείξουν ότι μειώνουν το cost of risk και κυρίως να δείξουν ότι πιάνουν τους στόχους μείωσης των NPEs.
Μόνο έτσι οι τράπεζες θα ανακάμψουν χρηματιστηριακά.


Υποσημείωση

Πριν λίγο καιρό στο Λονδίνο βοούσε ότι ελληνική τράπεζα θα μετατρέψει τα cocos τα μετατρέψιμα ομόλογα σε μετοχές.
Την πληροφορία αυτή δεν την διέρρεαν τα short hedge funds αλλά...long επενδυτές.