Σήμερα 13/4 οι αποφάσεις για τον δεύτερο γύρο….στην IBG με 16 ενδιαφερομένους

Η διαδικασία πώλησης της Επενδυτικής τράπεζας περνάει στην πιο ουσιαστική της φάση.Σήμερα 13 Απριλίου 2018 αναμένεται ο σύμβουλος της διαδικασίας πώλησης της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος να ανακοινώσει ποιοι από τους 16 συμμετέχοντες στην φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που περιλαμβάνει υποβολή προσφορών.
Κανονικά θα πρέπει να υπάρξει ένα γενικό ξεκαθάρισμα και να περάσουν από τους 16 ενδιαφερομένους 5 ή 6 ή 7 αλλά ίσως να πρυτανεύσει η «λογική» ας περάσουν όλοι και ας κριθούν στις προσφορές....
Η διαδικασία πώλησης της Επενδυτικής τράπεζας περνάει στην πιο ουσιαστική της φάση.
Από τα σχήματα τα οποία συμμετέχουν αυτά που ξεχωρίζουν ως τα πιθανότερα είναι 1)Βαρδινογιάννης με Γιώργο Τανισκίδη 2)Credicom με Αναστασία Σακελαρίου 3)Fosun ο κινεζικός επιχειρηματικός όμιλος 4)Το Tosca από τα αξιόλογα fund και με παρουσία στην Ελλάδα 5)Το Duet Ο σύμβουλος θα πρέπει να αξιολογήσει ποιοι έχουν την οικονομική ευμάρεια, το επιχειρηματικό σχέδιο και την εμπειρία να μετεξελίξουν την Επενδυτική Τράπεζα.
Θεωρητικά το τίμημα για την Επενδυτική Τράπεζα θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ 1 και 1,20 φορές το book value δηλαδή από 82 έως 96 εκατ ευρώ. Το σχήμα Βαρδινογιάννη και Τανισκίδη όπως έχουμε αναλύσει έχει παρουσιάσει το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την Επενδυτική Τράπεζα και είναι φαβορί. Η Credicom βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης των κεφαλαίων της με στόχο να αντλήσει 250 εκατ.
Είναι εκ των βασικών διεκδικητών της Επενδυτικής Τράπεζας.
Η Fosun είναι απίθανο να πάρει την Επενδυτική γιατί θα εστιαστεί στην Εθνική Ασφαλιστική.
Το Tosca είναι όντως αξιόλογο fund αλλά δύσκολα θα πάρει έγκριση από την ΤτΕ.
Το Duet έχει παρελθόν με το ελληνικό banking - βλέπε Credicom - και μάλλον είναι δύσκολο να προκριθεί.
Πίσω από το Duet βρίσκεται κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης o οποίος δεν είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος καθώς δεν εμπλέκεται στην διαδικασία πώλησης της Επενδυτικής Τράπεζας.

Η μάχη μεταξύ 3

Η μάχη θα κριθεί μεταξύ 3 του Βαρδινογιάννη, Credicom και ίσως Tosca το οποίο είναι θιασώτης των λελογισμένων προσφορών.
Δεν θα αποκλειόταν υψηλή προσφορά από το Duet αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν εγκριθεί από την ΤτΕ.