Μετά τις ελληνικές τράπεζες, φάκελο καταθέτει στην βρετανική FCA και διεθνές fund 

Ο φάκελος περιλαμβάνει ακόμη και ηχογραφήσεις στελεχών της Lansdowne σε διάφορες παρουσιάσεις που έχουν γίνει σε επενδυτές.


Μετά τις καταγγελίες στις οποίες έχουν προβεί οι ελληνικές τράπεζες στην ρυθμιστική αρχή της Μεγάλης Βρετανίας την FCA (Financial Conduct Authority) ότι τα short hedge funds Lansdowne και Oceanwood διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις...μεγάλο fund έχει ετοιμάσει φάκελο με αποκαλυπτικά στοιχεία για να τον καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.
Το ανεξήγητο τραπεζικό ράλι έως +12,71% στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 24 Οκτωβρίου με βάση τραπεζικές πηγές αποδίδεται κυρίως στο κλείσιμο short θέσεων λόγω των ελέγχων που έχει ξεκινήσει η βρετανική FCA.


Ελληνικές τράπεζες όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews από τις 22 Οκτωβρίου έχουν καταγγείλει συγκεκριμένα hedge funds για διασπορά ψευδών ειδήσεων ενώ με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες μεγάλο fund έχει ετοιμάσει φάκελο ώστε να το καταθέσει στην FCA για να αποδείξει ότι Lansdowne και Oceanwood διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις.
Ο φάκελος περιλαμβάνει ακόμη και ηχογραφήσεις στελεχών της Lansdowne σε διάφορες παρουσιάσεις που έχουν γίνει σε επενδυτές. 


Το βασικό ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα δράσει η βρετανική ρυθμιστική αρχή και εάν οι καταγγελίες είναι τεκμηριωμένες. 


Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι το Lansdowne διατηρεί τις περισσότερες short θέσεις.
Τα short hedge funds κατά καιρούς έχουν επικεντρωθεί στα εξής ζητήματα
-Στην αναγκαιότητα αυξήσεων κεφαλαίου στις τράπεζες
-Στην αδυναμία επίτευξης των στόχων μείωσης των NPEs
-Στην απόρριψη των νέων στόχων μείωσης των NPEs
-Σε επικείμενες διοικητικές αλλαγές στην Πειραιώς
-Στην κρατικοποίηση της Πειραιώς
-Στην επιδείνωση του cost of risk και των προ προβλέψεων εσόδων .