Μετά το ΔΣ στις 31/5 ξεκινάει η διαδικασία για νέο CEO στην Εθνική με στόχο ανακοινώσεις έως την Γενική Συνέλευση

Το nomination committee της Εθνικής θα επικυρώσει την τελική επιλογή ενώ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία θα έχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής ΣταθερότηταςΜετά το διοικητικό συμβούλιο στις 31 Μαΐου 2018 της Εθνικής τράπεζας θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο (CEO).


Με βάση έγκυρες πηγές στόχος είναι η διαγωνιστική διαδικασία να είναι ταχύτατη με στόχο ο νέος διευθύνων σύμβουλος να επικυρωθεί ακόμη και στην τακτική Γενική Συνέλευση. 


Με την Γενική Συνέλευση να προγραμματίζεται για τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου ανάλογα με την έκβαση της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού συμμάχου καθίσταται κατανοητό ότι στόχος είναι σε 1 μήνα περίπου να κλείσει το διοικητικό θέμα της Εθνικής τράπεζας.
Με βάση τους ενδιαφερομένους ο Π. Μυλωνάς είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι ο μόνος από το εσωτερικό της Εθνικής που θα διεκδικήσει την θέση του CEO και το ερώτημα είναι ποιοι μπορεί να εμφανιστούν εκτός Εθνικής τράπεζας.
Το nomination committee της Εθνικής θα επικυρώσει την τελική επιλογή ενώ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία θα έχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 40%.


Να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ συμμετέχει πιο ενεργά από ότι είναι αντιληπτό στα τραπεζικά δρώμενα.