Οι γκρινιάρες γυναίκες του ΔΣ της Εθνικής – Δεν θα έχουμε καμία διοικητική αλλαγή – Τι θα συμβεί στην Ασφαλιστική;

Το πιθανότερο είναι να γίνει IPO και να πουληθεί εντός χρηματιστηρίου το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής μαζί με το management.Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας χαίρει της εμπιστοσύνης του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών και με όρους δυσμενούς σεναρίου του stress test η Εθνική θα βρεθεί στην δεύτερη θέση πίσω από την Alpha bank και οριακά μπροστά από την Eurobank.
Οι σχέσεις του με την κυβέρνηση πέρασαν διάφορες φάσεις κυρίως έντασης ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν λόγω και Εθνικής Ασφαλιστικής.
Όμως παρ΄ ότι προσπαθούν να του πριονίσουν την θέση τα έχει καταφέρει καλά οπότε τα σενάρια περί διοικητικών αλλαγών έχουν καταρρεύσει, δεν θα υπάρξει καμία διοικητική αλλαγή αυτό το σενάριο έχει αποκλειστεί. 


Όμως εσχάτως ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έχει βρεθεί στο στόχαστρο 3 γυναικών του διοικητικού συμβουλίου και εκεί θα πρέπει να εστιαστεί το επίκεντρο της κριτικής που δέχεται ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας.
Η Παναγιώτα Ιπλιξιάν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει το 40,39% της Εθνικής έχει ασκήσει κριτική.
Η Marianne Okland η Νορβηγίδα του διοικητικού συμβουλίου επίσης έχει ασκήσει κριτική.
Η Eva Cederbalk από την Σκανδιναβία μέλος του διοικητικού συμβουλίου έχει επίσης ασκήσει κριτική.
Εκτιμούμε ότι η βασική αιτία που οι γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής έχουν βάλει στο «μάτι» τον Φραγκιαδάκη έχει να κάνει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και όχι με την άσκηση των διοικητικών του καθηκόντων.
Για να αναφέρουμε την άποψη μας ευθαρσώς ο Φραγκιαδάκης θα πρέπει να τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του όπως ορθώς την κάνει, να αφήσουν κάποιοι τις συνωμοσίες και τις σκευωρίες.
Ο CEO τα πάει μια χαρά παρά τα εμπόδια και τα προβλήματα. 

Υποσημειώσεις 1, 2, 3 

-Ο Κώστας Μιχαηλίδης ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας θα περιμέναμε να έχει πιο ενεργό ρόλο στην Εθνική αλλά ίσως έχει και άλλες δραστηριότητες στο Λονδίνο και δεν προλαβαίνει.
Ίσως έτσι να εξηγούνται καμιά φορά τα διοικητικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης....
-Οι υπερεξουσίες στην Αλίκη ωστόσο έχουν ενοχλήσει πολλούς στο εσωτερικό της τράπεζας.
Τουλάχιστον η Αλίκη της Εθνικής έχει ένα ρόλο ολίγον αυταρχικό αλλά σε όλα τα άλλα είναι τύπος και υπογραμμός.
-Η άλλη Αλίκη που δεν βρίσκεται στην Εθνική και η οποία αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου μεταξύ Γιάννη και Στέλιου είναι μια άλλη ιστορία που θα γράψουμε άλλη φορά.
Καταλάβατε ότι είπαμε να γράψουμε λίγο χαλαρά σήμερα γιατί νωρίς το Σάββατο 5 Μαΐου θα ασχολούμαστε μόνο με τα stress test. 

Τι θα συμβεί με την Εθνική Ασφαλιστική; 

Θα πάρει κινέζος την Εθνική Ασφαλιστική;
Όποιος το πιστεύει να σηκώσει το χέρι.
Τι...κανείς δεν το σηκώνει;
Προφανώς γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι ούτε Fosun ούτε άλλος κινέζος θα πάρει την Εθνική τράπεζα παρά τα data room που άνοιξαν...
Το πιθανότερο είναι να γίνει IPO και να πουληθεί εντός χρηματιστηρίου το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής μαζί με το management.