Σε αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου 30 εκατ προχωράει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Η Παγκρήτια με 1,4 δισεκ. ενεργητικό περίπου 1,1 δισεκ. καταθέσεις, υψηλά NPEs στο 58% και ενισχυμένα κεφάλαια θα επιταχύνει την εξυγίανση της που σημαίνει πιο γρήγορα θα αναλάβει δράσεις για ανάπτυξη.Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ ευρώ με αναπτυξιακό στόχο προχωράει η Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα με την υποστήριξη του στρατηγικού επενδυτή Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα.
Με βάση τραπεζικές πηγές με 97 εκατ υφιστάμενα κεφάλαια, επιπλέον 30 εκατ που θα προκύψουν από την αύξηση καθώς και τα 10-15 εκατ κέρδη της τράπεζας που θα παραμείνουν στο κεφάλαιο η Παγκρήτια Τράπεζα θα βρεθεί με 140-145 εκατ ευρώ κεφάλαια.
Η Παγκρήτια είναι η πρώτη τράπεζα που ανακοινώνει αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου και είναι το πρώτο βήμα καθώς όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές υπάρχουν ευρύτερα σχέδια ενίσχυσης της.
Στην Παγκρήτια τράπεζα συμμετείχε ο επιτυχημένος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας (που δημιούργησε την τράπεζα Πειραιώς) κατέχοντας το 21,47% της τράπεζας και επενδύοντας 12,6 εκατ ευρώ.
Με την έλευση του στην Παγκρήτια η τράπεζα ήταν η πρώτη που μηδένισε τον ELA τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας από την ΤτΕ και ταυτόχρονα σχεδίασε την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με θετικό πρόσημο.
Η Παγκρήτια με 1,4 δισεκ. ενεργητικό περίπου 1,1 δισεκ. καταθέσεις, υψηλά NPEs στο 58% και ενισχυμένα κεφάλαια θα επιταχύνει την εξυγίανση της που σημαίνει πιο γρήγορα θα αναλάβει δράσεις για ανάπτυξη.

Το παράδειγμα της Παγκρήτιας πρέπει να βρει μιμητές.

Να σημειωθεί ότι και άλλες μικρές τράπεζες υλοποιούν σχέδια αυξήσεων κεφαλαίου
Η Attica bank 198 εκατ καθώς έχει εκκρεμότητες από το παρελθόν
Η Credicom με 250 εκατ.
Η IBG μετά την πώληση θα υλοποιήσει ΑΜΚ
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων 8 με 9 εκατ.

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->