Στις 26 Μαρτίου η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών 

Το βασικό ερώτημα είναι στις 26 Μαρτίου εάν τελικώς οι υποψήφιοι είναι δύο θα αποσυρθεί αυτός που θα πάρει τις λιγότερες ψήφους ή θα συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο;


Στις 26 Μαρτίου 2019 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Πρόεδρου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Είθισται ο πρόεδρος να εκλέγεται παμψηφεί ακόμη και εάν υπάρχουν δύο υποψηφιότητες όπως έχει διδάξει η εμπειρία.
Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει σημειωθεί μια ιστορική αλλαγή η εκλογή Καραμούζη ως προέδρου της Eurobank έσπασε ένα μονοπώλιο όπου πρόεδρος της Ένωσης ήταν πάντα ο Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Μέχρι τώρα δεν έχει σπάσει ένα άλλο εθιμοτυπικό στην Ένωση Τραπεζών κάθε Πρόεδρος να εκλέγεται παμψηφεί.
Γιατί το αναφέρουμε αυτό;
Στις 15 Φεβρουαρίου 2019 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.
Θεωρούμε δεδομένη την κατάθεση υποψηφιότητας από τον Γιώργο Χαντζηνικολάου Προέδρου της Πειραιώς ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Κώστα Μιχαηλίδη Πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας.
Ο Χαντζηνικολάου από το εκλεκτορικό σώμα των 14 μελών που ψηφίζουν φέρεται να έχει κερδίσει τους περισσότερους αλλά ο Μιχαηλίδης θέλει να κατέβει στην διαδικασία καθώς ποντάρει και ο ίδιος στην στήριξη μελών του εκλεκτορικού σώματος. 


Το βασικό ερώτημα είναι στις 26 Μαρτίου εάν τελικώς οι υποψήφιοι είναι δύο θα αποσυρθεί αυτός που θα πάρει τις λιγότερες ψήφους ή θα συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο;
Στο παρελθόν και αναφερόμαστε στην εκλογή Καραμούζη, είχε βάλει υποψηφιότητα και ο Παναγιώτης Θωμόπουλος τότε Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Όμως ο Θωμόπουλος όταν είδε από τον πρώτο γύρο ότι πλειοψηφούσε ο Καραμούζης, αποσύρθηκε και έτσι στον δεύτερο γύρο ο Καραμούζης εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών.
Το βασικό ερώτημα είναι αυτό το εθιμοτυπικό θα ακολουθηθεί και στις 26 Μαρτίου;
Πρωτίστως να δούμε πόσοι τελικώς θα θέσουν υποψηφιότητα και ακολούθως να δούμε πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο εκλεκτορικό σώμα των 14 εκλεκτόρων.
Το bankingnews δεν θα βιαστεί να κάνει πρόβλεψη. 


Υποσημείωση
Η έκπληξη είναι ποια υποστηρίζει τον Μιχαηλίδη...