Στο προσεχές ΔΣ της Εθνικής, αξιολογείται η Gongbao – Δανειστές και DGCom θέλουν πώληση της Ασφαλιστικής

Η Εθνική Τράπεζα έως το τέλος του 2018 πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πλάνο αναδιάρθρωσης της 

όπερ σημαίνει ότι πρέπει να δρομολογήσει λύσεις για όλα τα ζητήματα και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Εθνική Ασφαλιστική η θυγατρική της Εθνικής τράπεζας θα βρεθεί ξανά στο μικροσκόπιο την ερχόμενη εβδομάδα καθώς κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας....θα αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία διαπραγματεύσεων με την Gongbao. 


Η κινεζική Gongbao έχει προσφέρει 676 εκατ ευρώ και είναι η μόνη υπαρκτή πρόταση για την Εθνική Ασφαλιστική.
Η διαδικασία αξιολόγησης έχει καθυστερήσει και η Εθνική έχει ζητήσει πλήθος νομιμοποιητικών εγγράφων ακόμη και από την κινεζική τράπεζα ICBC Industrial and Commercial Bank of China.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης το γεγονός ότι κάποιοι εντός της Εθνικής προτείνουν ένα μεικτό σχήμα όπου η Gongbao με κάποια ελληνικά συμφέροντα θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για να αποκτήσουν την Εθνική Ασφαλιστική.
Με 1,5 εκατ πελάτες η Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να μείνει ελληνική είναι το μήνυμα που στέλνουν έμπειρα στελέχη.
Το bankingnews επικοινώνησε με πηγές προσκείμενες στους δανειστές - τεχνικά κλιμάκια - θέτοντας την ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα παράτασης ή αναβολής πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η απάντηση δεν αφήνει ερωτηματικά.
Η Εθνική Τράπεζα έως το τέλος του 2018 πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πλάνο αναδιάρθρωσης της όπερ σημαίνει ότι πρέπει να δρομολογήσει λύσεις για όλα τα ζητήματα και της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Δεν θέλουν νέες παρατάσεις οι δανειστές. 


Να σημειωθεί ότι και η DGCom είχε αναφέρει πρόσφατα ότι οι δανειστές καθόρισαν το πλάνο αναδιάρθρωσης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCom) είναι υπεύθυνη για την τήρηση των υποχρεώσεων κάθε τράπεζας.