Συνεδριάζει σήμερα το ΤΧΣ για τον νέο CEO της Εθνικής Τράπεζας

Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το θέμα του νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα.


 Στο ΤΧΣ θα παρουσιαστεί, ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Κώστα Μιχαηλίδη, η εισήγηση του Nomination Committee της Τράπεζας για το πρόσωπο που θεωρείται καταλληλότερο να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.


Οι πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος φέρουν δύο υποψηφιότητες ως επικρατέστερες. Αυτήν του Παύλου Μυλωνά, αναπληρωτή CEO της Εθνικής Τράπεζας που μετά την αποχώρηση Φραγκιαδάκη εκτελεί προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου, και αυτήν του Νίκου Καραμούζη, προέδρου της Eurobank από την οποία έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει τον Μάρτιο του 2019. Οι δύο υποψήφιοι έχουν λάβει το fit & proper από τον SSM, ενώ ο Παύλος Μυλωνάς φέρεται να έχει την προτίμηση του προέδρου της ΕΤΕ, Ν. Μιχαηλίδη.


Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος θα παρουσιαστεί στους μετόχους της Τράπεζας στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εναπομείνασες δράσεις για την ολοκλήρωση του πλάνου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, με προτεραιότητα την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνει τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, έχει διαμηνύσει ότι θα σεβαστεί την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ και δεν θα λάβει θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, όπως είχε πράξει παλαιότερα σε ανάλογες κρίσεις