Τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης συζήτησε ο Δραγασάκης με τους τραπεζίτες

Η χρηματοδότηση της οικονομίας από τις τράπεζες και η ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης.

Έμφαση στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, δόθηκε κατά τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Γ. Δραγασάκη με στελέχη των ελληνικών τραπεζών, νωρίτερα σήμερα το πρωί 16 Οκτωβρίου 2018. 


Οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς που βρέθηκαν στη συνάντηση, διαβεβαίωσαν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό, ενώ η εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται. 


Επίσης, συζήτησαν το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Από τη μεριά του, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τους τραπεζίτες να εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.
"Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αρωγός στην ενίσχυση της ανάπτυξης θα πρέπει να είναι το τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά κεφάλαια 7,5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, μέσω δανείων, εγγυήσεων, μικροπιστώσεων και επιδοτήσεων.
Στις χρηματοδοτήσεις θα υπάρχει ισχυρή παρουσία και διεθνών οργανισμών, αλλά και μόχλευσή τους με ιδιωτικά κεφάλαια.