Το κρίσιμο ΔΣ της Εθνικής στις 20/12 

Η αναβάθμιση του Καποτόπουλου που ως γνωστό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι προσωρινή αλλά φαίνεται ότι είναι μια προσπάθεια της Εθνικής να έχει καλές σχέσεις με την ΝΔ (Μυλωνάς) αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ (Καποτόπουλος).


Στο διοικητικό συμβούλιο στις 20 Δεκεμβρίου 2018 θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για την νέα οργανωτική δομή της Εθνικής τράπεζας.
Το bankingnews ήδη από τις 4 Δεκεμβρίου έχει αποκαλύψει σχεδόν όλες τις αλλαγές που θα ανακοινώσει η διοίκηση Μυλωνά και Μιχαηλίδη στην Εθνική τράπεζα.


Ωστόσο φαίνεται ότι έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

1)Όπως έχουμε σημειώσει η Εθνική ΔΕΝ θα διαθέτει αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.
Το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται μόνο από 3 εκτελεστικούς εκ των οποίων ο ένας είναι προφανώς ο διευθύνων σύμβουλος ο Π. Μυλωνάς.
2)Ο Δημήτρης Δημόπουλος ο αρχαιότερος και από τους ικανότερους του ομίλου θα αποχωρήσει από εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και είτε θα αποχωρήσει οριστικά από την τράπεζα, είτε θα παραμείνει ως σύμβουλος του ομίλου.
3)Ο Παναγιώτης Δασμάνογλου ως Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου και των Επιτροπών θα διατηρήσει την θέση του και θα είναι ο δεύτερος εκτελεστικός.
4)Υπήρχε μια διχογνωμία ποιος από τους δύο ο Ιωάννης Βαγιονίτης Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων ή ο Δημήτρης Καποτόπουλος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής θα ήταν ο τρίτος εκτελεστικός στο διοικητικό συμβούλιο.
Πρυτάνευσε η άποψη να γίνει ο Καποτόπουλος εκτελεστικός καθώς θα αποχωρήσει από την Εθνική τράπεζα το καλοκαίρι του 2019.
5) Ο Ιωάννης Κυριακόπουλος Γενικός Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών ή CFO ενώ προβλεπόταν ότι θα αναλάβει εκτελεστική θέση στο διοικητικό συμβούλιο...υπάρχει πιθανότητα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2018 δηλαδή Φεβρουάριο ή Μάρτιο 2019 να αποχωρήσει από CFO και να αναλάβει άλλη θέση στο οργανόγραμμα της Εθνικής τράπεζας.
6)Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι αποτελούν το πρώτο μέρος.... καθώς θα ακολουθήσουν μέσα στο 2019 και νέες αλλαγές, αποχωρήσεις και ανακατατάξεις.
Το σχέδιο να έρθουν κάποια στελέχη εκτός Εθνικής πλην του retail banking απορρίφθηκε για την ώρα. 


Υποσημείωση

Ο Δημόπουλος αποτελεί σημείο αναφοράς στην Εθνική και θα πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα ώστε να διατηρήσει ένα συμβουλευτικό ρόλο.
Έκπληξη αποτελεί ότι ο Κυριακόπουλος δεν αναβαθμίστηκε.