Το ΤΧΣ αποφάσισε να υποστηρίξει τον Π. Μυλωνά με 6 ψήφους υπέρ για την θέση του CEO της Εθνικής - Το παρασκήνιο της παρέμβασης της ΤτΕ

Το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος αποφάσισε να υποστηρίξει τον Π. Μυλωνά για διευθύνοντα σύμβουλο(upd4)Τον Παύλο Μυλωνά - σημερινός αναπληρωτής CEO - πρότεινε για διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 6 ψήφους υπέρ σε σύνολο 7 συμπεριλαμβανομένου του εισηγητή του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου. 

Ο Νίκος Καραμούζης σημερινός πρόεδρος της Eurobank, ο εξωτερικός υποψήφιος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ανέφερε ότι αποσύρεται από την διαδικασία της Εθνικής τράπεζας.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περί τις 16:05 που ξεκίνησε από τις 12:00... της Εκτελεστικής Επιτροπής και ακολούθησε το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να πάρει ξεκάθαρη θέση επί της διαδικασίας αξιολόγησης των κριτηρίων του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική τράπεζα.

Η συνεδρίαση του ΤΧΣ διεξήχθηκε σε καλό κλίμα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η εικόνα που επικρατούσε χθες ήταν πλήρως διαφοροποιημένη σε σχέση με την σημερινή εικόνα όπου υπήρξε πλήρης ανατροπή σκηνικού.
Η ουσία πάντως είναι ότι το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος αποφάσισε και η απόφαση του Ταμείου είναι ξεκάθαρα σεβαστή καθώς είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο και επί του θέματος αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Ξεκάθαρη παρέμβαση της ΤτΕ κατά του Νίκου Καραμούζη Πάντως έχει μεγάλη αξία να τονιστεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ και επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής M. Czurda πρότεινε για διευθύνοντα σύμβουλο τον Ν. Καραμούζη παρά την σθεναρή άρνηση του Ηλία Ξηρουχάκη ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της ΤτΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ενώ η εισήγηση ήταν Καραμούζης, την οποία αποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΤΧΣ και επικεφαλής του Γενικού Συμβουλίου Ανδρέας Βερύκιος και επίσης επικρότησε η Μαρίκα Φραγκάκη ως εκπρόσωπος του δημοσίου στο ΤΧΣ...η ΤτΕ πρόβαλλε σθεναρή αντίδραση.
Ο έταιρος εκπρόσωπος της ΤτΕ στο Γενικό Συμβούλιο Σπηλιωτόπουλος - ο οποίος είχε πάρει ξεκάθαρη γραμμή από τον Στουρνάρα της ΤτΕ - τάχθηκε κατά του Ν. Καραμούζη.
Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σπηλιωτόπουλος είχε πάρει γραμμή από τον Γιάννη Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ και αυτό αποδεικνύεται από τις πληροφορίες που είχε το bankingnews ότι η ΤτΕ έχει προαποφασίσει ποιον θα επιλέξει για CEO πριν καν συνεδριάσουν τα όργανα και οι επιτροπές του Ταμείου. 

Η ΤτΕ εμφανίστηκε με ξεκάθαρη και απόλυτη θέση ότι δεν επιθυμεί Καραμούζη για διευθύνοντα σύμβουλο στην Εθνική τράπεζα.
Υπό τον κίνδυνο να γενικευθεί μια κόντρα στο εσωτερικό του ΤΧΣ πλέον με την ΤτΕ....αποφάσισε ο πρόεδρος Βερύκιος να υπαναχωρήσει ώστε να μην φανεί ότι το Ταμείο είναι διαιρεμένο και σε σύγκρουση με την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη με 6 ψήφους υπέρ στο ΤΧΣ ωστόσο ήταν ξεκάθαρη η παρέμβαση της ΤτΕ που τάχθηκε ανοικτά και απόλυτα κατά του Ν. Καραμούζη. 

Καραμούζης: Έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία για τη θέση του CEO της Εθνικής Τράπεζας

Την απόσυρσή του από τη διαδικασία για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, γνωστοποίησε ο Νίκος Καραμούζης.
Ειδικότερα, ο κ. Καραμούζης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανέφερε τα εξής:
"Τελευταία γίνονται εντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για τη εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνοντος Συμβουλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στη πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις , δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία Εύχομαι καλή επιτυχία".