Το ΤΧΣ ήθελε νέο διαγωνισμό αλλά η Εθνική τελικώς θα συνεχίσει έως 15/6 διαπραγματεύσεις με Κινέζους για την Ασφαλιστική

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία διαπραγμάτευσης είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018 και εφόσον δεν επιτευχθεί έως εκείνη την ημερομηνία κάποια συμφωνία, τότε το όλο θέμα ξεκινά από το μηδέν με προκήρυξη νέου διαγωνισμού.Να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Fosun και την Gonbao για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής...αποφάσισε τελικώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στις 25 Απριλίου 2018.
Ουσιαστικά η Εθνική θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Fosun αλλά και την έτερο κινεζικό όμιλο Gongbao και μόνο εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία θα προκηρύξει νέα διαγωνιστική διαδικασία.
Να σημειωθεί ότι η προθεσμία διαπραγμάτευσης είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018 και εφόσον δεν επιτευχθεί έως εκείνη την ημερομηνία κάποια συμφωνία, τότε το όλο θέμα ξεκινά από το μηδέν με προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 40,36% είχε εισηγηθεί την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με την Calamos - EXIN είχε καλλιεργηθεί προσωρινά η προσδοκία ότι η κινεζική Fosun θα επανερχόταν στη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα επέρχετο με γρήγορες διαδικασίες συμφωνία.
Οι Κινέζοι όμως μπορεί να παραμένουν στην διαγωνιστική διαδικασία αλλά δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στο τέλος καθώς ο πήχης του τιμήματος έχει μειωθεί....ενώ δεν είναι βέβαιο τελικώς εάν η Εθνική θέλει να χρονοτριβήσει.
Πρακτικά η Εθνική πιέζεται να την πουλήσει την Ασφαλιστική από το πλάνο αναδιάρθρωσης....αλλά όσο παραμένει στην Εθνική πολλά σενάρια είναι ανοικτά.
Ταυτόχρονα και ο αμερικανικός παράγοντας δεν διάκειται θετικά ώστε οι Κινέζοι να αποκτήσουν την Εθνική Ασφαλιστική.
Επίσης, μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε και μια εθελουσία έξοδο 500 εργαζομένων.