Τράπεζες: Όσο μειώνονται επιθετικά τα NPEs τόσο αυξάνεται η ανάγκη για μείωση προσωπικού

Οι μειώσεις σε προσωπικό και καταστήματα είναι 100% βέβαιο ότι θα ξανάρθει στην επικαιρότητα γιατί οι διοικήσεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να μειώσουν προσωπικό και καταστήματα.


Ποια είναι η σχέση μείωσης των NPEs, προσωπικού και καταστημάτων στις ελληνικές τράπεζες;
Λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα.
Όσο μειώνονται επιθετικά τα NPEs στις ελληνικές τράπεζες τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για μείωση προσωπικού και για κλείσιμο καταστημάτων.
Κορυφαίος τραπεζίτης που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι εάν μεταφερθεί η διαχείριση των NPEs σε εταιρίες διαχείρισης ή πωληθούν προβληματικά ανοίγματα αυτό σημαίνει ότι
1)Θα μεταφερθεί και προσωπικό ήδη Eurobank και Πειραιώς θα μπορούσαν να μεταφέρουν έως 3.000 άτομα τα οποία...θα πληρώνονται από τις εταιρίες διαχείρισης και όχι από τις τράπεζες.
2)Υποχρεωτικά θα μειωθούν τα καταστήματα κατά τουλάχιστον 500 και από 2000 θα μειωθούν στα 1500 περίπου πανελλαδικά. 


Έχει εκτιμηθεί ότι στο νέο περιβάλλον ο ιδεατός στόχος για τα καταστήματα είναι τα 350.
Όσο οι τράπεζες μειώνουν την ενασχόληση τους με τα NPEs τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη στις τράπεζες να μειώσουν τα κόστη τους.
Τα NPEs αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα αλλά η μείωση του κόστους βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα των τραπεζιτών.
Μπορεί για λόγους ισορροπιών και για να αποφύγουν την κοινωνική πίεση...η μείωση προσωπικού να μην βρίσκεται στην επικαιρότητα αλλά κάθε διοίκηση θέλει να μειώσει προσωπικό ώστε να βελτιστοποιήσει την απόδοση του κεφαλαίου.
Συν τοις άλλοις άπαξ και οι τράπεζες τα επόμενα 4 χρόνια θα επενδύσουν 1 δισεκ σε νέες τεχνολογίες τα φυσικά καταστήματα σχεδόν θα αχρηστευτούν και το προσωπικό στις τράπεζες θα θεωρείται πλεονάζον παρ΄ ότι έχουν υπάρξει τόσες μειώσεις.
Οι μειώσεις σε προσωπικό και καταστήματα είναι 100% βέβαιο ότι θα ξανάρθει στην επικαιρότητα γιατί οι διοικήσεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να μειώσουν προσωπικό και καταστήματα.