Οικονομία

Με P/E αποτιμούνται οι τράπεζες στο 22 και με όρους 2019 εάν δεχθούμε ότι θα φθάσουν στα 800 εκατ κέρδη - σενάριο αρκετά αισιόδοξο - το P/Ε διαμορφώνεται στο 11.Στις τρέχουσες τιμές με κεφαλαιοποίηση στις τράπεζες στα 9,6 δισεκ. ο κλάδος χρηματιστηριακά είναι έως πανάκριβος.
Με P/E αποτιμούνται οι τράπεζες στο 22 και με όρους 2019 εάν δεχθούμε...

Περαιτέρω μείωση στον ELA των ελληνικών τραπεζών Περαιτέρω μείωση καταγράφηκε τον Μάρτιο 2018 στον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance, ELA) της Ε.Κ.Τ. για τις ελληνικές τράπεζες, με το ποσό να διαμορφώνεται πλέον στα 13,55 δισεκ. ευρώ.
Ένα μήνα νωρίτερα, η χρηματοδότηση ανερχόταν σε 15 δισεκ. ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με τα...

Οι τράπεζες ζητούν υπέρογκα ποσά για δάνεια σε πολυετή καθυστέρηση: έξι φορές περισσότερα από όσα δίνουν τα funds. Τρώνε... πόρτα από τους οφειλέτες.

Με ισχυρή άνοδο και κέρδη άνω του 7% αντέδρασαν οι τραπεζικές μετοχές στις πληροφορίες ότι όλες οι εγχώριες τράπεζες περνούν το stress test. Οπως έγραψε η «Κ» το Σαββατοκύριακο, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες -Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς- περνούν την άσκηση προσομοίωσης τόσο για το βασικό όσο και για το δυσμενές σενάριο. Αύριο Τετάρτη...

Η μείωση αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σημειώνει η ΤτΕ.

Η μοναδική σοβαρή λύση για να αλλάξουμε σελίδα είναι η κατάρτιση ενός προγράμματος διευκόλυνσης χρέους, το οποίο θα διαθέτει τους απαραίτητους αυτοματισμούς και η υλοποίησή του θα συνδέεται με συγκεκριμένες παραμέτρους, τονίζει σε άρθρο στo Foreign Affairs.

«Πιλότος» η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη UniCredit, για το πώς κάποιες εγχώριες τράπεζες θα εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους. Η απόσχιση και πώληση των εσωτερικών «bad banks». Το εργαλείο της παροχής κρατικών εγγυήσεων.