Συνδικαλιστικά νέα

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εμφάνιση της κρίσης και η χώρα δεν έχει ακόμα προχωρήσει στις αυτονόητες τομές και αλλαγές που είναι ωστόσο απαραίτητες για να δημιουργηθεί η προσδοκία μιας νέας ευημερίας.

Τρίτη μέρα κατάληψης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το κρατικό κανάλι ΕΡΤ1 για τρίτη μέρα καλύπτει το θέμα της κατάληψης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από τους συνταξιούχους που ζητούν τη καταβολή της επικούρησης που έχει διακοπεί για περισσότερους από 12 μήνες.

Η επιβολή του κλιματικού φόρου από τον Μακρόν στη Γαλλία και το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», αναδεικνύουν με έναν σαφή τρόπο το πολύ σημαντικό θέμα της δίκαιης μετάβασης στην πράσινη οικονομία και σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των Τραπεζών και οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών, έφεραν στην επιφάνεια υπαρκτά σοβαρά προβλήματα, που συνθέτουν ένα θολό και ασαφές τοπίο στις Τράπεζες.

Στη χώρα μας, όπου πλέον υπάρχει μια πλήρως απορυθμισμένη αγορά εργασίας, απόρροια της εφαρμογής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, έχει πρόσφατα ξεκινήσει η συζήτηση για τις περαιτέρω επιπτώσεις που θα έχει στην εργασία, η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται αλληλέγγυος στο απερίγραπτο δράμα που ζουν οι κάτοικοι αλλά και οι συνάδελφοι μας, που δοκιμάζονται από την καταστροφική μανία των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.