Τραπεζικά νέα

Ο John Paulson ήταν κάποτε ίσως από τα ισχυρότερα hedge funds.
Στην Ελλάδα ο Paulson δεν είναι άγνωστος.
Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος σε Πειραιώς και Alpha bank μετά το ΤΧΣ ή ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος στις τράπεζες αυτές.
Στην Πειραιώς ο Paulson κατέχει το 9,23% και στην Alpha bank περίπου 7,34%.
Πριν περίπου...

Παραμένει neutral για τον τραπεζικό κλάδο ο αμερικανικός οίκος αλλά ανεβάζει τον πήχη για τις μετοχές. Γιατί προτιμά την Alpha Bank. Τα κόκκινα δάνεια, το stress test, τα capital buffers και οι στόχοι της επόμενης διετίας.

Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να λήξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η «εκκρεμότητα» της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον της Ελληνικής Τράπεζας και ο ρόλος των εποπτικών αρχών.

Ο Α. McIntyre, έχοντας διατελέσει σε σημαντικές θέσεις σε διάφορους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, διαθέτει εκτενή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και εξειδίκευση στους τομείς της ελεγκτικής και της διαχείρισης κινδύνων, τονίζει η ΕΤΕ .

Η Παγκρήτια Τράπεζα εμφάνισε αύξηση των καταθέσεων κατά 70 εκατ. ευρώ το 2017 Τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών, προανήγγειλε ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Segment της Eurobank κ. Δημήτρης Οικονόμου μιλώντας στο 4o Συνέδριο της Ελληνικής...

Γιατί ήρθε πρώτη η Alpha bank στο stress tests παρ΄ ότι είχε το χαμηλότερο coverage ratio NPEs;Στις 11 ώρα Ελλάδος, 10 ώρα Φρανκφούρτης ημέρα Σάββατο 5 Μαΐου 2018 ΕΚΤ και SSM ανακοινώνουν τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες...
Η ανακοίνωση ίσως θα είναι η πρώτη που μάλλον θα είναι σχεδόν αδιάφορη καθώς όλοι πλέον γνωρίζουν τα δεδομένα...

Τα αποτελέσματα των stress tests θα ανακοινωθούν στις 5 Μαίου στις 10 το πρωί ημέρα ΣάββατοΟι έλληνες τραπεζίτες ολοκλήρωσαν τις κρίσιμες συναντήσεις τους με τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών στις 18 Απριλίου και 19 Απριλίου και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι τα εξής
1)Τα stress tests θα ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου 2018 στις 10...

Αν και η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει καταστήσει ...αχρείαστη την επίσκεψη σε καταστήματα, για όσους πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρώσουν μία συναλλαγή δια ζώσης, οι τράπεζες έχουν προνοήσει να τους διευκολύνουν τη ζωή.

Συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα έχει αύριο Παρασκευή η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά τη διαφωνία που έχει διατυπώσει η διοίκηση του Ταμείου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων μόνο με...

Η Alpha bank εμφανίζεται ως η πιο ισχυρή κεφαλαιακά τράπεζα στην Ελλάδα και προφανώς το εύσημο αυτό το καρπούται η διοίκηση υπό τον Δημήτρη Μαντζούνη ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σήμερα 19/4 στον SSM.H Alpha bank θα έχει μια πρωτιά πολύ τιμητική στο stress tests του 2018.
Εμφανίζει τον υψηλότερη δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο stress tests με core...